Egy külföldről behozott dízel Focus kalandjai

Fekete Focus

Fekete Focus

2. fejezet: Az óratekerésről

2016. augusztus 30. - cutter

Ahogy már előző bejegyzésben is említettem, a Fekete Focus 14 évesen került hozzám, Ausztriából származik. 2002 januári gyártás a Ford-féle autóinfó lekérdező adatbázis szerint, első forgalomba helyezése pedig Bécsben történt 2002 februárban. Ahogy kiszolgálta idejét, 10 évesen 2012 októberében került Magyarországra egy székesfehérvári használtautó kereskedéssel foglalkozó cég jóvoltából, 250.000 kilométerrel. Mivel az autó jó állapotú volt, ezért nem a legalacsonyabb áron hirdették meg, nem is kellett senkinek. Állt néhány hónapot a kereskedés udvarán, végül elkezdték használni a cég emberei szaladgálós autónak, és ekkor került az egyikük nevére az autó, 268 ezer kilométert mutatott ekkor az órája. Ez volt 2015-ben.
1 év használat után meghirdették eladásra, én pedig meg is vettem, 250 ezer kilométerrel. Biztosan sokat tolattak vele hátrafelé... Nem is értem, ha már ennyire tekergetős kedvükben vannak, legalább a részletekre figyelhettek volna, és az előző adásváteli szerződést nem kellett volna a kesztyűtartóban hagyni. Mivel az autó tényleg jó állapotú szépen karbantartották, ezért ugyanúgy megvettem 270-280 ezer kilométerrel is (nem tudom mennyit tettek bele a 268 ezerhez képest 1 év alatt).
Új a generátor, az önidító, új Brembo fékbetétek és tárcsák is kerültek bele, elöl is hátul is. Szintén kicserélték a csomagtartó teleszkópjait, és a turbónál lévő levegő-vezető csöveket. Szóval olyan sok mindent nem kellett csinálnom rajta amikor hozzám került, csak a szokásos vásárlás utáni szíj+olaj csere kellett neki, de mint kiderült, azért tartogatott meglepetéseket! Figyelmeztettek a szerződés aláírásakor, hogy nézzem majd meg alaposabban a motornál tapasztalható olajfolyást, mert hosszú távon gond lehet belőle. Na ezzel szívtam is eleget, de ez már egy másik történet...

A bejegyzés trackback címe:

https://feketefocus.blog.hu/api/trackback/id/tr8411661348

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása